Törvényi keretfeltételek

Törvényi keretfeltételek

Ne törje a fejét a REACh előírásain - erről mi gondoskodunk!

Az EU vegyi anyagokra vonatkozó (EK) 1907/2006. sz. REACh rendelete

A REACh értelmében a Festool utánkapcsolt felhasználó. Ez azt jelenti, hogy szerszámgyártóként nem érint minket közvetlenül a rendelet szerinti regisztrációs kötelezettség. Ennek ellenére minden beszállítónkat tájékoztattuk a REACh előírásairól, és felszólítottuk őket, hogy tegyenek eleget a REACh előírásaiból következő kötelezettségeiknek, a regisztrációs kötelezettséget is beleértve.

Az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) által nyilvánosságra hozott jelöltlistát rendszeresen frissítik.

A termékek gyártói kötelesek mindazon, termékeikben 0,1 tömegszázaléknál nagyobb koncentrációban jelen lévő anyagokat, amelyek a jelöltlistán szerepelnek, nyilvánosságra hozni, és az anyagokra vonatkozó tilalmakat betartani. Ezt a követelményt természetesen teljesítjük.

Festool – REACh – jelöltlista

Azon termékeink, amelyek a jelöltlistából 0,1 tömegszázaléknál nagyobb koncentrációban tartalmaznak anyagot, egy listában szerepelnek.
Ezt a listát rendszeresen frissítjük, mihelyt új anyag kerül a jelöltlistába. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a listában szereplő anyagokat mielőbb helyettesítsük.
Kérdés esetén forduljon környezetvédelmi management részlegünkhöz: umwelt@festool.com
Teljesítjük a német elektromossági törvény és elektromos anyagokra vonatkozó rendelet előírásait, azaz a WEEE2 és RoHS2 EU irányelvek megvalósítását.

Készülékeink az áthúzott kukával vannak megjelölve. Ez a szimbólum azt jelenti, hogy a használt készülékeket nem a háztartási hulladékok közé kell dobni, hanem egy nyilvános gyűjtőhelyen szakkereskedőnek, vagy a Festool ügyfélszolgálaton kell leadni.

Használt akkumulátorok akkumulátortörvény szerinti ártalmatlanítására vonatkozó tudnivalók

Felhívjuk a figyelmét,

  1. hogy végfelhasználóként a törvény szerint Ön köteles a használt akkumulátorokat környezetbarát módon ártalmatlanítani, és
  2. az akkumulátorokat használat után az értékesítési helyeken (címeket lásd: www.festool.de/haendler, ill. online üzlet esetén a rendelés visszaigazolásán) vagy a Festool ügyfélszolgálatán (cím: lásd www.festool.com/service) térítésmentesen leadni.

Az áthúzott kuka jelentése: az akkumulátorok és telepek nem kerülhetnek a háztartási hulladék közé.

A kukák alatti jelzések jelentése:

  • Pb: az akkumulátor ólmot tartalmaz
  • Cd: az akkumulátor kadmiumot tartalmaz
  • Hg: az akkumulátor higanyt tartalmaz