A Festool környezetvédelemmel kapcsolatos víziója és alapfelfogása

Felelősségvállalásunk a környezet védelméért

A környezettudatos magatartás az értékrendünk mérvadó alkotórésze.

Fenntartható módon gondolkozunk – a környezet iránti szeretetből

A környezetvédelmi politika fenntarthatósági menedzsmentünk részét képezi. Fenntarthatóság alatt azt értjük, hogy a jövő generációi számára ugyanazok a lehetőségek és erőforrások álljanak rendelkezésre a Földünkön, mint a jelenlegi generáció számára. Az aktuális globális megatrendek figyelembe vételével arra jutottunk, hogy három környezetvédelmi hatás fontos számunkra:
Klímaváltozás

A globális klímaváltozás az emberiség fennmaradását veszélyezteti. Ezért feladatunknak tartjuk, hogy hozzájáruljunk a klímaváltozás elleni harchoz. Ezt a CO2 kibocsátásunk csökkentésével tesszük.
Szűkülő erőforrások

Az erőforrások világszerte fogynak. A jövő generációinak esélyegyenlősége érdekében az erőforrásokat kímélni kell és meg kell tartani. Ezt a relatív anyagfelhasználás csökkentésével érjük el.

Az egészség fenntartása

Az emberiség további fennmaradásához fontos feltétel az egészség megőrzése. Ezért felelősnek érezzük magunkat a kibocsátások csökkentésében, és a káros anyagok használatában.

Tisztának maradni – az erőforrások kímélésével

A munkánk során ez konkrétan az alábbi intézkedésekkel és vállalati folyamatokkal valósul meg:

 • Robusztus, megbízható, hosszú élettartamú termékeink védik az erőforrásokat és a környezetet. Hiszen: a hosszú élettartam kevesebb nyersanyag felhasználását és kevesebb hulladék keletkezését jelenti.
 • Nemzetközi szinten kiemelkedő aftersales szolgáltatások többéves, kopóalkatrészekre vonatkozó garanciával: a javítás a leselejtezés helyett szintén segít a természetes erőforrások megőrzésében
 • Az egyedülálló jellemzőkkel bíró termékek, pl. egy optimális porelszívó egység kifejlesztése tehermentesíti az embert és a környezetet.

A legfontosabb hozzájárulás: Termékeink

A Festool számára az ökonómia és az ökológia jelentésében több a közös tartalom, mint csupán egy szótag. A Festool felelősséget vállal a környezetért – méghozzá teljes körűen. Termékeink kiváló minősége a legfontosabb hozzájárulásunk a környezetünk megóvásához. Hosszú élettartam, minőség, és a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő termékfejlesztés (újrahasznosítás, környezetkímélő módszerek) jellemzik őket.
 • Festool javítószolgáltatás

  Erőforrások megtakarítása az élettartam növelésével

  Készülékeink hosszú élettartama, kis kopása és hosszú távú javíthatósága a legjobb környezetvédelmi intézkedés. Így kevesebb nyersanyagot kell felhasználni.
 • Festő Systainer

  Csomagolóanyagok megtakarítása

  A Festool Systainer helyettesíti a csomagolóanyagokat: A hulladékmennyiség csökkentése érdekében a Festool a legtöbb készüléket hosszú élettartamú Systainerben szállítja.
 • Festool kereskedő

  Használt készülékek újrahasznosítása

  Használt készülékeinket környezetbarát módon vezetjük vissza az újrahasznosítási rendszerekbe. A Festool készülékek hosszú éveken át tartó használat után ingyenesen leadhatók nyilvános gyűjtőhelyen, szakkereskedőknél és a Festool üzemi ügyfélszolgálatán.