Igényesség

A jó nekünk nem elég jó.

Célunk a tökéletesség és a kiváló minőség. Mindig két lábbal állunk a földön. Tipikus Festool. Ez az ami termékeinket és szolgáltatásainkat egyedülállóvá, különlegessé teszi.


  Sikertörténetünk

  Büszkék vagyunk vállalatunk 90 éves történetére. Ugyanakkor előre tekintünk, folyamatosan továbbfejlesztjük magunkat a globális jövő irányába, amely világunkat egyre szorosabbra összevonni látszik.

  Célunk, hogy minden gyártelepünkön azonos, „Made in Germany” minőséget biztosítsunk. Gyáraink mindegyike arra a termékre specializálódott, amelyet ott előállítanak, és a munka a Neidlingenben kifejlesztett minőségi szabványok szerint történik. Ez az üzemi együttműködés biztosítja a magas minőségi színvonalunkat. Jelenleg termékeink 80 százalékát Németországban gyártjuk. A nagy méretű, és a kis szériában előállított termékeink Česká Lípa városában készülnek. Česká Lípa városában található üzemünk azonos eljárásokkal és minőségi színvonalon működik, a nagy méretű termékekre specializálódva, amelyet az erre a telephelyre jellemző tágasság tesz lehetővé.

  Ugrás a Festool történetére

  Igényességünk 

  „Ha tényleg jót akarunk, akkor legjobb, ha magunk csináljuk meg.” 

  Ez a mondat mindent leír. A motivációnkat. Az igényességünket. És mindenek előtt: a lelkesedésünket. A fentieket nem más mondta, mint vállalatunk alapítója, Gottlieb Stoll. Ez 1925-ben történt. Azóta eltelt több mint 90 év – a Festool időközben egyedülálló sikertörténetre tekinthet vissza, amelyet iránymutató találmányok és elektromos kéziszerszámok fémjeleznek. A termék további tökéletesítése, ez lelkesít minket legjobban – és ez ad nekünk ösztönzést a mindennapokban. Alapelveinkhez mindvégig hűek maradtunk.

   
  Kitüntetéseinkről bővebben
  Festool minőség

  A minőség...

  ...nem magától értetődő dolog.

  Ez gépeinkre is vonatkozik: minden fejlődési szakaszban kemény, heteken át tartó gyakorlati tesztelésen esnek át termékeink a cég saját kísérleti laborjaiban és tesztelőállomásain. Így még jóval a sorozatgyártás előtt megtaláljuk és kiküszöböljük a legkisebb gyengeségeket is – nem véletlen, hogy a minőség szó német megfelelőjében (Qualität) a „Qual” szó, azaz a „szenvedés” is benne szerepel. Ezért nem véletlen, hogy sok Festool ügyfél még ma is olyan gépekkel dolgozik, amelyek már több mint 30 éve üzemben vannak.

  Festool minőség
  Festool innováció

  Innováció

  Lelkesedésből feltalálók

  Szenvedélyes feltalálók és szenvedélyesen precízek vagyunk. Ezt mutatja a történetünkre vetett pillantás is: 1951-ben RUTSCHER vibrációs csiszolónk forradalmasította a felület-megmunkálást, és a rezgőcsiszolók világszerte elismert szinonimája lett. 1964-ben felhasználóinkat az első kézi körfűrész-vezetősín kombinációval lelkesítettük fel. 1976. teljesen a pormentesség jegyében telt: az első beépített elszívással rendelkező excentercsiszoló piacra került. 2006-ban következett az intelligens DOMINO összekötőrendszer, egy egyedi megoldás a bútorrészek összekapcsolására (lásd az ábrát). A SYSTAINER tárolórendszerrel évek óta gondoskodunk a rendről a munkahelyen és az építkezésen. Ezek a termékek nem a véletlen útján jöttek létre, hanem hosszú évek fejlesztési munkájából, és lelkes munkatársaink tapasztalatából. Érezhetően megkönnyítik professzionális felhasználóink napi munkáját. De legjobb termékeink is még jobbá tehetők, annak ellenére, hogy sok műhelyben már a klasszikusok közé tartoznak – ilyen például TS 55 merülőfűrészünk.

  A Festool EC-TEC hajtóműelv

  A rövidtávfutó egyedi gyorsasággal, a maratonfutó csodálatos kitartással, a súlylökő pedig hatalmas erőtartalékkal rendelkezik. Mindannyiukban közös a tökéletes előkészület sportágaik követelménye szerint. Pontosan ezen az elven működik a Festool által kifejlesztett EC-TEC hajtóműelv. Hogy ez konkrétan mit jelent, itt tudhatja meg:

  A Festool EC-TEC hajtóműelv
  Festool – A rendszer jelenti a különbséget

  Rendszer

  Festool – A rendszer jelenti a különbséget

  Systainer, elektromos kéziszerszámok, elszívómobilok: összehozzuk, ami összetartozik – okosan, egyedi módon. Mottónk: „A rendszer jelenti a különbséget. Részleteiben is tökéletes.” Ennek megfelelően aprólékos pontossággal építjük rendező és rendszerező rendszereinket – természetesen szintén kompromisszumoktól mentes minőségi igényekkel. Ennek során a legkisebb részletekig egymáshoz hangoljuk a tartozékokat, fogyóanyagokat és szerszámokat. Így felhasználóink számára olyan bejáratott munkafolyamatok jönnek létre, amelyek gyors és termelékeny munkavégzést tesznek lehetővé, az üresjáratok kiküszöbölésével, kevesebb utómunkával. 
    
      

  Festool – A rendszer jelenti a különbséget