EC-TEC

EC-TEC

A Festool hajtóműelve

EC-TEC = Nagyobb teljesítmény + Intelligencia + Élettartam

A rövidtávfutó egyedi gyorsasággal, a maratonfutó csodálatos kitartással, a súlylökő pedig hatalmas erőtartalékkal rendelkezik. Mindannyiukban közös a tökéletes előkészület sportágaik követelménye szerint.

Pontosan ezen az elven működik a Festool által kifejlesztett EC-TEC hajtóműelv. Ennek konkrét jelentése:

 

Rendkívül kitartó

EC-TEC hajtóműelv a rendkívüli erőkifejtés érdekében, a legalacsonyabb energiafogyasztás mellett. Az EC-TEC motor kopásmentesen, szénkefék nélkül üzemel, így nem igényel karbantartást és rendkívül robusztus kialakítású.
EC-TEC: kitartó
EC-TEC: robusztus

Különlegesen robusztus

Az EC-TEC a fontos paraméterek, pl. a hőmérséklet és a fordulatszám folytonos felügyelete mellett működik. Ha a szerszám kritikus tartományhoz közelít, az EC-TEC automatikusan csökkenti a hozzávezetett áramerősséget és teljesítményt, hogy ezzel védje.

Intelligens hajtásvezérlés

12 mágneses pólus mozgatja az integrált érzékelőkkel együtt a belső elhelyezkedésű rotort a legszűkebb helyeken, mindig tájékoztat a rotor aktuális helyzetéről és így garantálja a motor egyenletes járását és a precíz fordulatszám-szabályozást. 
EC-TEC hajtásvezérlés
Festool EC-TEC motorkialakítás

Egyedi motorkialakítás

Az EC-TEC a nagyfokú hatékonyság és teljesítőképesség, valamint a hosszú élettartam és a megbízhatóság védjegye.  A vállalati filozófiájának megfelelően a Festool az EC-TEC koncepciót csak ott alkalmazza, ahol az ügyfélnek valóban haszna van belőle. Például a T- és C-sorozat (CXS nélküli) akkus fúró-csavarbehajtóinál, ill. a QUADRILL és QUADRIVE sorozatoknál, a CARVEX PS 420 szúrófűrészek meghajtásánál, valamint a BHC 18 akkus fúró-csavarbehajtónál.

Optimális energiafelhasználás

Az EC-TEC nem csak a legnagyobb teljesítményről gondoskodik, hanem gondolkodik is. Egy speciális teljesítményszabályzó elektronika által, mely mindig csak annyi energiát bocsát rendelkezésre, amennyire az adott munkaszituációban szükség van, egyben energiát takarít meg és ezáltal jelentősen több teljesítmény hozható ki egy akkumulátorfeltöltésből. 
EC-TEC energiakihasználás