Számok és tények

Festool – mély gyökerek és állandó növekedés: Számok, adatok és tények a családi vezetésű, hagyományos vállalatról.

Hazánkoz kötődünk – világszerte otthon vagyunk 
A hazánkhoz kötődő vállalat vagyunk. Gyökereink a sváb Alpok lábainál találhatók. Pontosabban: a Neckar menti sváb Wendlingenben. Itt van a központunk székhelye is. További gyártelepünk található még a 20 kilométer távolságban lévő Neidlingenben, Illertissenben, valamint a Cseh Köztársaság északi részén található Česká Lípában. Világszerte 68 országban vagyunk jelen, több mint 2700 munkatársat foglalkoztatunk. 25 országban működtetünk saját leányvállalatokat, exportunk aránya 76%. A Tanos márkával közösen a Festool TTS Tooltechnic Systems AG & Co.KG márkája.

Valódi kihívásokhoz készülnek: elektromos kéziszerszámaink 
Az ötlet megvalósításának szabadsága. Egy projekt megvalósítása – megszakítások és kihagyások nélkül. A legrövidebb idő alatt, a legnagyobb hatékonysággal, és ugyanakkor a szervezet minimális megterhelésével… a modern elektromos kéziszerszámnak ezernyi kihívással kell szembenéznie. Készülékeinket a kihívások legyőzésére és a legmagasabb elvárások teljesítésére gyártjuk – teljesítményük, ergonómiájuk és megjelenésük is meggyőző. Mindhárom szakirányban nemcsak az igényes külsőt, hanem mindenekelőtt a használó számára nyújtott előnyöket tartjuk szem előtt. Ez meglátszik az eredményen, és érződik a kézben. Készülékeink közül sokat évek óta kitüntetnek, többek között az iF Product Design Award díjjal – mint az FS vezetősínt, a TSC 55 merülőfűrészt, vagy nemrégiben a SYSROCK rádiót. Erre büszkék vagyunk.

1846 lakos, 20 000 cseresznyefa és az év gyára
A Sváb-Alb lábainál, pontosabban Neidlingenben található gyártelepünk. A telephely 20 000 cseresznyefával körbevéve, nemcsak idilli környezetben helyezkedik el, hanem már számos díjat is nyert: többek között a neidlingeni üzem a Produktion szakfolyóirattól az „Év gyára” kitüntetést kapta, különösen a Lean Management elv sikeres megvalósításáért, az állandó javulás konzekvens filozófiájáért, valamint a magas minőségi szabványokért.